Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Domowe zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zapiekanki są lubiane przez dzieci i przez dorosłych, można je serwować zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Domowe zapiekanki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe zapiekanki

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki
Bagietki przekroić na pół. Oczyszczone pieczarki i obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na oleju do wyparowania płynu. Gotowy farsz nałożyć na bagietki ( posmarowane masłem) i posypać startym serem. Posolić. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni na ok.10-15 minut. Na gorących bagietkach układać plasterki świeżego pomidora, ogórka, posypać kukurydzą oraz posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ketchupem.
Domowe zapiekanki
Etap 1 Na przekrojoną bagietkę nałożyć farsz z pieczarek i ser, zapiec.

Tagi:

ser sery