Domowy barszcz biały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybki i bardzo prosty barszcz biały

Domowy barszcz biały Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy barszcz biały

 

  • 500 g wywaru z kości
  • 250 g ziemniaków
  • 5 g mąki
  • 50 g śmietany
  • 70 g żuru
  • Dodatkowo dowolne przyprawy do smaku
  • 1 pętel kiełbasy "regionalnej"

Sposób przygotowania:

Domowy barszcz biały
Z poprzedniego dnia został mi rosół więc go doprowadziłam do wrzenia. Wrzuciłam obrane, umyte i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, dodałam przyprawy. Gotowałam do miękkości.Pod koniec gotowania wlałam żur z butelki oraz śmietanę zahartowaną z mąką pszenną. Na miseczkę wkroiłam do smaku kiełbasy regionalnej i zalałam zupą z ziemniakami.Podawałam od razu na gorąco.
Domowy barszcz biały
do miseczki wkroiłam do smaku troszkę kiełbasy regionalnej