ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Domowy bigos z kapusty pekinskiej

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy bigos z kapusty!!!!

Domowy bigos z kapusty pekinskiej

Składniki:

Domowy bigos z kapusty pekinskiej

 

  • Średnia kapusta pekińska
  • 2 pory
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1 podwójna pierśz kurczaka
  • 3 woreczki ryżu parboiled
  • sos chiński do kurczaka instant
  • vegeta
  • maggi
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Domowy bigos z kapusty pekinskiej
Marchewki i pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pory oczyścić i drobno pokroić, po czym przełożyć warzywa na patelnię posmarowaną olejem i poddusić.
Filet z kurczaka umyć w zimnej wodzie, osuszyć za pomocą
ręcznika papierowego. Pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odcedzić. Razem z mięsem i poszatkowaną kapustą pekińską dodać do warzyw. Wymieszać i zalać przygotowanym sosem do kurczaka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i vegetą. Dusić ok. 15 min, od czasu do czasu mieszając. Podawać np. ze świeżym pieczywem.