Sposób przygotowania:
Domowy bigos z kapusty pekinskiej
Marchewki i pietruszki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pory oczyścić i drobno pokroić, po czym przełożyć warzywa na patelnię posmarowaną olejem i poddusić.
Filet z kurczaka umyć w zimnej wodzie, osuszyć za pomocą
ręcznika papierowego. Pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odcedzić. Razem z mięsem i poszatkowaną kapustą pekińską dodać do warzyw. Wymieszać i zalać przygotowanym sosem do kurczaka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i vegetą. Dusić ok. 15 min, od czasu do czasu mieszając. Podawać np. ze świeżym pieczywem.
Filet z kurczaka umyć w zimnej wodzie, osuszyć za pomocą
ręcznika papierowego. Pokroić w kostkę, usmażyć na oleju.
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odcedzić. Razem z mięsem i poszatkowaną kapustą pekińską dodać do warzyw. Wymieszać i zalać przygotowanym sosem do kurczaka. Doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i vegetą. Dusić ok. 15 min, od czasu do czasu mieszając. Podawać np. ze świeżym pieczywem.
bajtek
ewawul
no wiesz to jest portal gdzie sie dodaje wlasne przepisy
taki wymyslilam przepis i tak zostanie :)
sposobow na bigos moze byc mnostwo
bajtek
ewawul
no to zapraszam do zrobienia tego przepisu:)
naprawde smaczny :)