Sposób przygotowania:
Domowy Chicken Burger
Pierś z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki, rozbijamy je tłuczkiem i doprawiamy z obu stron ziołową solą morską oraz kolorowym pieprzem. Do miski wbijamy jedno jajko, wlewamy ok. 0,5 szklanki mąki i dodajemy tyle mąki pszennej by ciasto było dość gęste, doprawiamy je kurkumą, solą, pieprzem, cząbrem. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym i z obu stron smażymy na rumiany kolor. Bułki do hamburgera przekrawamy na pół i podgrzewamy w mikrofali, następnie szybko kładziemy na nich liście salaty, starty ser żółty, na to gorące kąski kurczaka, polewamy je sosem czosnkowym (jogurt grecki, majonez, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, bazylia), kładziemy plastry pomidora, rzodkiewki, szczypiorek i koperek. Składamy i jemy zaraz po przygotowaniu.