Sposób przygotowania:
Domowy chleb 6
Do miski wsypać przesianą mąkę sól i wlać łyżkę oleju. Następnie w ciepłym mleku rozpuścić drożdże z cukrem i wlać do mąki. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić ciasto na jednolitą masę .Miskę przykryć ścierką i odłożyć do ciepłego miejsca na godzinę. Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Formę przykryć ściereczką i jeszcze na 30 min odłożyć do ciepłego miejsca. Następnie nagrzać piekarnik do 220°C, i włożyć ciasto, a po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180°C. Chleb piec jeszcze około 40 minut. Po lekkim wystygnięciu chleb wyłożyć z foremni i przykryć ściereczką.Chlebuś jest naprawdę pyszny.Smacznego
zewa
justynkam