Sposób przygotowania:
Domowe ciasto sękacz
Proszek do pieczenia wymieszać wraz z mąkami. Białka ubić na sztywną pianę. Masło wraz z cukrem zmiksować na gładką puszystą masę. Do masy dodawać po jednym żółtku oraz olejek do smaku. Następnie porcjami dodawać mąki. Na koniec dodać pianę i delikatnie wymieszać. Do blaszki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia włożyć 2 lub 3 łyżki ciasta i równo rozsmarować. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na górne pieczenia. Piec na złoty kolor. Wyjąć i wyłożyć 2-3 łyżki ciasta, równo rozsmarować i znów podpiecz na złoty kolor ciasta. Tak postępujemy aż skończy się ciasto.
![Domowy ciasto sękacz Domowy ciasto sękacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-ciasto-sekacz-341504.jpg)
![Domowy ciasto sękacz Domowy ciasto sękacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-ciasto-sekacz-341505.jpg)
![Domowy ciasto sękacz Domowy ciasto sękacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-ciasto-sekacz-341506.jpg)
![Domowy ciasto sękacz Domowy ciasto sękacz](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-ciasto-sekacz-341507.jpg)
gosiapiotrek23
edytaha