paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

mój sękacz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

po prostu kocham to ciasto

mój sękacz

Składniki:

mój sękacz

 

Sposób przygotowania:

mój sękacz
Z jajek oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Wanilie rozdrabniamy. Masło łączymy z cukrem na puszystą, jednolita masę. Do masy kolejno dodajemy jajka rum, migdały, wanilię i obie mąki. Pamiętamy aby podczas dodawania składników ciągle mieszać. Do powstałego ciasta dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Tortownice smarujemy masłem, na jej dnie wykładamy 2 łyżki ciasta i dokładnie rozprowadzamy. Wkładamy ją na 5 min do piekarnika. Wyjmujemy i znów kładziemy dwie łyżki ciasta, smarujemy i ponownie pieczemy 5 min 200C. Robimy tak do momentu aż zabraknie ciasta. Zimny sękacz sypiemy pudrem