A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Domowy farsz do pizzy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

sobota,a my zaplanowaliśmy umyć lodówkę,ale wcale nie mamy ochoty na przekładanie różnych rzeczy tam i z powrotem-oto wyjście

Domowy farsz do pizzy

Składniki:

Domowy farsz do pizzy

 

  • ok.0,5 kg końcówek różnych wędlin
  • 2 cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • mały słoiczek ogórków z kurkumą(niekoniecznie)
  • 30 dag pieczarek
  • olej do przesmażenia
  • 0,5 l.sosu pomidorowego
  • przyprawa do kuchni włoskiej(Kamis)
  • oregano
  • papryka ostra
  • cukier do smaku
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Domowy farsz do pizzy
Wędlinę kroimy w kostkę i odkładamy na później.Paprykę,cebulkę i czosnek obieramy,a następnie kroimy w drobną kostkę,pieczarki zaś w plasterki.Cebulkę z czosnkiem przesmażamy na odrobinie oleju,następnie dodajemy pieczarki,a potem paprykę.W razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody.Gdy warzywa zmiękną,dodajemy wędlinę,a po kilku minutach sos pomidorowy i osączoną kukurydzę,ogórki i pokrojony ananas.Wszystko doprawiamy do smaku i dusimy około 10 minut.Tak przyrządzony farsz kładziemy na spód pizzy i posypujemy serem żółtym.Pieczemy i mamy gotowy obiad dla całej rodziny.Smacznego.