Sposób przygotowania:
Domowy fishburger
Fileta rybnego przekroić na pół. Mrożony filet rozmrozić. Filet umyć i osuszyć. Następnie opruszyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, dać rybę i usmażyć z obu stron. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umytego pomidora pokroić w plasterki. Na spód bułki położyć 1/6 sera, pół fileta rybnego, 1/6 sera, pomidor, 1/6 sera. przykryć wierzchem bułki, lekko docisnąć. Fishburgery ułożyć na wyłożonej folią aluminiową blaszce i włożyć do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika na około 10 minut, aż ser się roztopi. Podawać ciepłe z dodatkiem keczupu. Z podanych składników wychodzą dwa fishburgery.