Sposób przygotowania:
Domowy kebab-gyros w bułce
Mięso: Piersi z kurczaka kroimy w bardzo drobną kostkę bądź cienkie paski i wkładamy do woreczka foliowego dodajemy sporą ilość przyprawy kebab-gyros i dokładnie przetaczamy tak aby przyprawa pokryła każdy kawałeczek kurczaka. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek lub olej roślinny. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy doprawione mięso i smażymy mieszając tak długo aby mięso całkowicie było dosmażone.Surówka: Kapusty szatkujemy na deskę bądź blat kuchenny, obieramy marchew i ścieramy ją na kapustę dodajemy pokrojoną w drobna kostkę cebule, pociętą w kostkę paprykę, szczyptę soli, cukru i odrobinę oliwy z oliwek. Mieszamy wszystko ,a po wymieszaniu przekładamy do miski, zakrywamy folią spożywczą i zostawiamy na ok 10min. żeby warzywa jeszcze puściły sok.Efekt końcowy. Bułkę podgrzewamy w foli aluminiowej w dobrze rozgrzanym piekarniku przez ok 3min. wyjmujemy kroimy na 4 ćwiartki i kroimy każdą z nich wzdłuż. Rozkładamy bułkę dodajemy duża ilość sosu czosnkowego na dno, następnie ciepłe mięso i surówkę oraz pokrojony w plastry (bez skóry) świeży ogórek całość można polać jeszcze sosem.SMACZNEGO!
Ines