Sposób przygotowania:
Domowy pasztet wieprzowo - drobiowy
Mięsa opłukujemy. Wszystkie mięsa oprócz wątróbki gotujemy w bulionie- każde oddzielnie.
Cebulę siekamy, smażymy na oleju wraz z wątróbką.
Kajzerkę namaczamy w mleku.
Mięsa wyjęte z bulionów, wątróbkę i cebulę przepuszczamy 3-krotnie przez maszynkę do mięsa. Do mięsa dodajemy odciśniętą kajzerkę, sól, pieprz, wbijamy jajka. Wyrabiamy masę mięsną.
Masę mięsną przelewamy do natłuszczonej blaszki. Pieczemy 60 minut w temp. 180 st. C.
Cebulę siekamy, smażymy na oleju wraz z wątróbką.
Kajzerkę namaczamy w mleku.
Mięsa wyjęte z bulionów, wątróbkę i cebulę przepuszczamy 3-krotnie przez maszynkę do mięsa. Do mięsa dodajemy odciśniętą kajzerkę, sól, pieprz, wbijamy jajka. Wyrabiamy masę mięsną.
Masę mięsną przelewamy do natłuszczonej blaszki. Pieczemy 60 minut w temp. 180 st. C.