gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Domowy pomidorowy ketchup

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowy sposób na ketchup. Bardzo długo się do robi gdyż trzeba go gotować na małym ogniu, ale smak jest niepowtarzalny.

Domowy pomidorowy ketchup Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy pomidorowy ketchup

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy pomidorowy ketchup
Pomidory kroimy w ćwiartki. Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Dodajemy również sól, cukier, ocet, przyprawy i zioła. Dusimy na wolnym ogniu bez przykrycia do tej pory aż pomidory się rozpadną, około 3 godziny. Następnie wlewamy na sito, wyjmyjemy ziele i liście i przecieramy. To co powstanie z przetarcia wlewamy do garnka i znów dusimy tak aby wiekszość płynu zredukowało się i powstał gęsty ketchup ok 3 godzin. Przyprawy możemy dodać wg uznania jak chcemy ostrzejszy dajemy więcej czosnku i ostrej papryki.
Domowy pomidorowy ketchup
pomidory kroimy w ćwiartki i wrzucamy do garnka.
Domowy pomidorowy ketchup
cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów.
Domowy pomidorowy ketchup
dodajemy resztę składników i gotujemy ok 3 godz
Domowy pomidorowy ketchup
.przecieramy i ponownie gotujemy ok 3 godzin.

Tagi:

zioła