goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ketchup

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam, domowy ketchup jest najlepszy i pomimo pracy którą trzeba w niego włożyć - WARTO!

Ketchup Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ketchup

 

Sposób przygotowania:

Ketchup
Ze sparzonych pomidorów usuwamy skórkę. Jabłka kroimy na kawałki i całość dusimy do miękkości, dodajemy przyprawy. W/w składniki miksujemy lub przecieramy przez sito. Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na złoty kolor na oleju. Miksujemy i przekładamy ją do pomidorów. Ketchup gotujemy na niewielkim ogniu, odparowujemy. Pod koniec dodajemy cukier oraz pozostałe przyprawy. Ketchup przekładamy do wyparzonych słoików, pasteryzujemy około 15 minut.,
Ketchup
Do pomidorów dodajemy kawałki jabłek, całość rozgotowujemy
Ketchup
Cebulę kroimy w kostkę i podduszamy na złoty kolor na oleju. Miksujemy.
Ketchup
Do pomidorów przekładamy zmiksowaną cebulę
Ketchup
Pod koniec dodajemy cukier oraz pozostałe przyprawy