Sposób przygotowania:
Domowy schab gotowany
Wszystkie składniki marynaty połącz ze sobą i natrzyj nią schab. Przełóż do miski, przykryj folią i odstaw do lodówki na 36 godzin. Schab codziennie obracaj. składniki zalewy wymieszaj w garnku, włóż schab, przykryj garnek pokrywką i gotuj 10 minut od momentu zagotowania.
Gdy mięso z zalewą ostygnie to wstaw je do lodówki, następnego dnia wyjmij z lodówki, wstaw garnek na gaz i gotuj 10 minut od momentu zagotowania, gdy mięso ostygnie to je wstaw do lodówki.
Trzeciego dnia czynność powtórz ,po ostudzeniu schab wstaw do lodówki, jak będzie chłodny to wyjmij z zalewy i osusz ręcznikiem papierowym.
Schab jest gotowy do spożycia.
Gdy mięso z zalewą ostygnie to wstaw je do lodówki, następnego dnia wyjmij z lodówki, wstaw garnek na gaz i gotuj 10 minut od momentu zagotowania, gdy mięso ostygnie to je wstaw do lodówki.
Trzeciego dnia czynność powtórz ,po ostudzeniu schab wstaw do lodówki, jak będzie chłodny to wyjmij z zalewy i osusz ręcznikiem papierowym.
Schab jest gotowy do spożycia.