zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schab gotowany do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Dostałam fajny zestaw produktów w słoiczkach i postanowiłam użyć je do ugotowania tego schabu. Co prawda jest przerośnięty i dość tłusty ale z dobrym sosem domowej roboty smakował super.

Schab gotowany do chleba

Składniki:

Schab gotowany do chleba

 

  • 1 kg schabu bez kości ( u mnie przerośnięty )
  • ok. 2,5 l wody
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
  • 1 łyżka koperku w oleju
  • 1 łyżka pietruszki w oleju
  • 1 łyżka pasty chili
  • 1 łyżka chrzanu ( tartego )
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Schab gotowany do chleba
Do garnka wlać wodę. dodać wszystkie przyprawy i zagotować zalewę. Wystudzić ją a potem włożyć do niej schab. Od zagotowania gotować 5 minut i zostawić schab w zalewie, wystudzić.

Gdy zalewa wystygnie czynność powtórzyć, czyli zagotować, gotować 5 minut i wystudzić. Wyjąć schab z wystudzonej zalewy i przechowywać w lodówce.

Przed podaniem kroić w plastry i podać jako wędlina do pieczywa.

Tagi:

mięso schab