Domowy sernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

po wyjeciu posypać cukrem pudrem

Domowy sernik

Składniki:

Domowy sernik

 

  • 75 dag twarogu
  • 25 dag masła
  • 25 dag cukru
  • 4 żółtka
  • 4 jajka
  • 15 dag manny
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 proszek do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Domowy sernik
Masło utrzeć robotem na puszystą masę. dodać cukier i 8 żółtek, ubić kaszę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem w proszku, dodać do masy, mieszając dodawać stopniowo zmielony lub przetarty przez sito twróg , wymieszać. Ubić białka ze szczyptą soli, delikatnie dodać do ciasta, tortownice wysmarować masłem, oproszyc maka, wypełnić ciastem.wstawić do piekarnika nagrzango do 180 st C piec na złoto około 1 godziny. pozostawić chwile w tortownicy .