Sposób przygotowania:
Domowy smalec
Słoninę oraz boczek pokroić w drobną kostkę. Włożyć do garnka i wytapiać na małym ogniu aż powstaną skwarki.
Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę.
Smażyć aż cebulka zrobi się złocista ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,majeranek oraz sól i pieprz do smaku.
Smażyć jeszcze chwilkę ,zdjąć z ognia,a gdy smalec przestygnie doprawić przyprawą w płynie do smaku.
Przelać do słoiczków i zamknąć i czekać do zastygnięcia.
Dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę.
Smażyć aż cebulka zrobi się złocista ,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,majeranek oraz sól i pieprz do smaku.
Smażyć jeszcze chwilkę ,zdjąć z ognia,a gdy smalec przestygnie doprawić przyprawą w płynie do smaku.
Przelać do słoiczków i zamknąć i czekać do zastygnięcia.
zbysiowa
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziękuję;)
BozenaMatuszczyk
To prawda bardzo lubimy.;)
gusia1000