Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Domowy smalec do kanapek wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowy smalec do kanapek wg Megg

Domowy smalec do kanapek wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy smalec do kanapek wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Domowy smalec do kanapek wg Megg
Słoninę oraz boczek zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużą patelnię wrzucić zmieloną słoninę i topić na małym ogniu. Gdy słonina już się stopi, dodać zmielony boczek i wszystko razem nadal topić. Gdy boczek wraz ze słoniną będą już dobrze wytopione dodać posiekaną cebulę z czosnkiem oraz starte jabłko i wszystko razem smażyć aż cebula i skwarki lekko się zarumienią. Na koniec doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Po ściągnięciu z ognia, dolać mleko i wszystko razem wymieszać. Tak przygotowany smalczyk gdy trochę przestygnie przelać do małych pojemniczków, pozostawić do całkowitego wystudzenia i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Domowy smalec do kanapek wg Megg
Domowy smalec do kanapek wg Megg
Domowy smalec do kanapek wg Megg
Domowy smalec do kanapek wg Megg