pero33

pero33

Kucharz
[Przepisów: 3]

Dorada na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna, szybka i zdrowa potrawa z grilla. Idealna na obiad i kolację. Posmakuje każdemu. Dzięki warzywom ryba zyskuje lepszy smak

Dorada na warzywach

Składniki:

Dorada na warzywach

 

Sposób przygotowania:

Dorada na warzywach
Doradę umyć, skropić sokiem z cytryny i obsypać rozmarynem, solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry, chwilkę podgotować.Cebulę i pieczarki obrać, umyć i pokroić. Pomidorki i paprykę umyć i pokroić. Rybę ułożyć na sreberku. Do środka dorady włożyć masło i plaster cytryny. Zawinąć Warzywa ułożyć na osobnym sreberku wraz z łyżką masła i tez zawinąć. Grillować około 30 minut.