Sposób przygotowania:
Dorsz smażony
Umyj dorsza.
Pokrój na mniejsze kawałki jeżeli masz duże.
Z obu stron natrzyj solą, pieprzem przyprawą do ryb i jarzynką ( nie za dużo wszystkiego ).
W talerzu głębokim rozmąć 2 jaja widelcem.
Namocz w jajku rybę , Potem obkulaj ją w mące zmieszanej z bułką tartą.
Wrzuć rybkę na rozgrzany olej.
Smaż tak długo aż rybka nabierze złotego kolorku.
Pokrój na mniejsze kawałki jeżeli masz duże.
Z obu stron natrzyj solą, pieprzem przyprawą do ryb i jarzynką ( nie za dużo wszystkiego ).
W talerzu głębokim rozmąć 2 jaja widelcem.
Namocz w jajku rybę , Potem obkulaj ją w mące zmieszanej z bułką tartą.
Wrzuć rybkę na rozgrzany olej.
Smaż tak długo aż rybka nabierze złotego kolorku.