Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Dorsz smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Dorsz smażony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz smażony

 

  • Dorsz - 1,300 kg
  • Przyprawy do ryby :
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • jarzynka
  • Panierka :
  • 2 jaja
  • bułka tarta + mąka pszenna
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dorsz smażony
Umyj dorsza.
Pokrój na mniejsze kawałki jeżeli masz duże.
Z obu stron natrzyj solą, pieprzem przyprawą do ryb i jarzynką ( nie za dużo wszystkiego ).
W talerzu głębokim rozmąć 2 jaja widelcem.
Namocz w jajku rybę , Potem obkulaj ją w mące zmieszanej z bułką tartą.
Wrzuć rybkę na rozgrzany olej.
Smaż tak długo aż rybka nabierze złotego kolorku.
Dorsz smażony
umytą rybkę należy przygotować do przyprawienia przyprawami
Dorsz smażony
dorsza należy przyprawić solą, pieprzem, jarzynką i przyprawą do ryb
Dorsz smażony
a to juz przyprawiona ryba oraz opanierowana w mące u bułce tartej
Dorsz smażony
dorsza nalezy smażyc tak długo aż uzyska złoty kolor