WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2110]

Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kostki z dorsza czarnego, delikatnie przyprawione, panierowane w mące kukurydzianej, smażone na patelni i zasmazane z żółtym serem.

Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem

 

Sposób przygotowania:

Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem

ETAP 1:

Kostki z dorsza ułożyć na talerzu i skropić sokiem z cytryny. Następnie przyprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące kukurydzianej. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i włożyć ryby. Smażyć na małym ogniu z jednej strony na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę.

Na usmażonej stronie ryby ułożyć plasterki sera żółtego. Smażyć pod przykryciem aż ser się rozpuści a ryba z drugiej strony się usmaży.

Podawać np. z ziemniakami.

Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem
Kostki z dorsza po zasmażeniu z żółtym serem
Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem
Plasterki zżółtego sera ułożone na usmazonej stronie ryby
Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem
Przyprawione kostki ryby obtaczamy w mące kukurydzianej
Dorsz smażony w kukurydzianej panierce z serem
Kostki z dorsza przyprawione solą pieprzem i sokiem z cytryny