Sposób przygotowania:
Dorsz w chińskiej marynacie z Actifry
Rybę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki ( u mnie wyszły 3 kawałki). Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Nacieramy marynatą chińską i odstawiamy na 1 godzinę. Pieczarki myjemy , osuszamy i kroimy na połówki. Rybę i pieczarki przekładamy na patelnię Actifry i polewamy 1 miarką oleju. Smażymy 15 minut.
Netka
superbaba4
Netka - dziękuję :)) Twoje pomysły bardzo mi się podobały. Każda z nas jest inna i przepis na gruszki w wydaniu np.moim i Babcigramolki jest zupełnie niepodobny. To jest fajne. Z miłą chęcią i ogromną ciekawością zaglądałam tutaj , aby zobaczyć co przygotowały inne dziewczyny.
Akcja świetna , bardzo się cieszę, że miałam okazję w niej uczestniczyć :))
Pozdrawiam :)
Netka
Ja również się cieszę,że mogłam być jedną z testujacych tą frytkownicę.Myślę,że poradziłyśmy sobie:)Ja oprócz fajnej zabawy dostałam jeszcze kolejną lekcję ktorą na pewno na długo sobie zapamiętam.Pozdrawiam i dziekuję superbabo4:)
superbaba4
Netka - zaintrygowałaś mnie z tą lekcją. Mam nadzieję, że to pozytywna lekcja...
evita0007
superbaba4
evita0007- tak, to jest ogromny atut tego sprzętu. Wstawiamy składniki , nastawiamy czas przygotowania i to wszystko. Zero bałaganu.
evita0007
Masz rację sprzęt wspaniały.Może też kiedyś sobie na taki pozwolę.Ale na razie będe podziwiała wasze super pomysły :-)