renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Dorsz w panierce cebulowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna rybka w wersji cebulowej

Dorsz w panierce cebulowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorsz w panierce cebulowej

 

  • 300 gram filet z dorsza
  • wegeta lub inna przyprawa tego typu
  • bułka tarta
  • cebulka smażona - kilka łyżek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dorsz w panierce cebulowej
Filet z dorsza rozmrozić, odsączyć z wody, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie należy je oprószyć przyprawą typu wegety i pozostawić w chłodnym miejscu na ok. 30 minut. W tym czasie przygotować panierkę z bułki tartej wymieszanej ze smażoną cebulką. Rybkę obtaczać w panierce i smażyc na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odcisnąć na papierowym ręczniku aby usunąć nadmiar oleju. Smacznego!
Dorsz w panierce cebulowej
Rybę rozmrozić i porószyć przyprawą typu wegety.
Dorsz w panierce cebulowej
Obtaczać w panierce cebulowej i smażyć na rozgrzanym oleju.