Sposób przygotowania:
Dorsz w pomidorach
Rybę pokroić na niewielkie kawałki, obtaczać w mące i smażyć aż do uzyskania złocistego koloru. Zdjąć z patelni, pozostawić na papierowym ręczniku do osączenia z nadmiaru tłuszczu. Pomidory obrać ze skóry (wcześniej najlepiej sparzyć je wrzątkiem, wtedy skórka zejdzie bez problemów), usunąć środki, a resztę pokroić. Wrzucić na patelnię, smażyć na małym ogniu, aż zmiękną i staną się jednolitą masą. Czosnek zmiażdżyć, dodać do pomidorów. Pietruszkę posiekać drobno, połowę również dorzucić do masy pomidorowej. Przyprawić pieprzem, solą i rozmarynem do smaku. Do gotowego sosu włożyć usmażone kawałki dorsza i podgrzewać przez chwilę. Posypać resztą posiekanej pietruszki i podawać na gorąco.