blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Dorsz w słoninie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Dorsz w słoninie

Składniki:

Dorsz w słoninie

 

  • 50 dag filety z dorsza,
  • 2 sztuki cebula,
  • 1/2 sztuki cytryna,
  • słonina,
  • pieprz,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w słoninie
Podzielić płaty na porcje, skropić cytryną i odstawić na pół godziny, po czym na każdym kawałku ryby, posypanym solą i pieprzem, położyć cząstkę cebuli, owinąć rybę plastrem słoniny, spiąć wykałaczką, ułożyć na patelni i usmażyć z pozostałą cebulą. Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

dorsz