monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Dorsz w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dorsz w jarzynach to wartościowa potrawa, idealna na obiad.

Dorsz w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz w warzywach

 

  • filet z dorsza
  • marchew - 1 szt
  • pietruszka - 1 szt
  • seler
  • olej do smażenia
  • przecier pomidorowy
  • przyprawa do ryby

Sposób przygotowania:

Dorsz w warzywach
Filet nacieramy przyprawami i odstawiamy na kilkanaście minut, aby aromat ziół przeszedł na mięso. Następnie smażymy na oleju lub gotujemy na parze. Marchewkę, pietruszkę oraz seler trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego. Dokładnie mieszamy i nakładamy na rybę. Dusimy wszystko razem do momentu aż warzywa będą miękkie. SMACZNEGO!
Dorsz w warzywach
Do startych warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy.
Dorsz w warzywach
Rybę smażymy a następnie dodajemy do niej warzywa. Całość dusimy.
Dorsz w warzywach
Dorsza w warzywach możemy podawać z ziemniakami lub ryżem czy kasza.
Dorsz w warzywach
Filet z dorsza nacieramy przyprawami i odstawiamy na kilkanaście minut.