malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Dorsz w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to bardzo smaczna ryba szczególnie na drugi dzień po przygotowaniu gdyż składniki przechodzą sobą.

Dorsz w warzywach

Składniki:

Dorsz w warzywach

 

  • 1 kg filetu z dorsza(może być morszczuk lub mintaj)
  • 4 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 seler średniej wielkości
  • 1 słoiczek keczupu łagodnego
  • łyżka cukru,
  • szczypta soli oraz pieprzu
  • 2 jajka,
  • mąka do panierowania

Sposób przygotowania:

Dorsz w warzywach
Filety kroimy w dużą kostkę maczamy w jajku oraz w mące smażymy na złoto, układamy na półmisku. Pietruszkę marchew oraz seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, warzywa przekładamy do garnka dusimy do miękkości podlewając wodą, dodajemy keczup, sól, cukier oraz pieprz. Miękkimi warzywami przykrywamy ryby i wstawiamy do lodówki.

Tagi:

jajko jajka dorsz