renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Dorsz w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste danie rybne w warzywach

Dorsz w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w warzywach
Filety z dorsza rozmrozić, odsączyć z wody i podzielić na mniejsze części. Warzywa umyć i osuszyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinię i marchewkę w cienkie plastry, pora w krążki. Każdą porcję ryby ułożyć na foli aluminiowej posypać solą i pieprzem i rozmarynem i pietruszką, a następnie obłożyc warzywami i pieczarkami. Szczelnie zawinąć i piec w piekarniku w 200 stopniach przez ok. 15 minut. Podawać z ziemniaczkami.
Dorsz w warzywach
warzywa i zoła umyć i osuszyć a nastepnie pokroić
Dorsz w warzywach
Dorsza pokroić na kawałki i każdy umieścić na foli aluminiowej
Dorsz w warzywach
Posypać solą pieprzem rozmarynem i pietruszką
Dorsz w warzywach
Obłożyć pieczarkami i warzywami zawinąć i zapiec

Tagi:

cukinia dorsz