dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Dorsz w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dorsz w warzywach z mieszanka warzywną.

Dorsz w warzywach

Składniki:

Dorsz w warzywach

 

  • 80 dag filetów z dorsza
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki tartej bułki
  • opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej tupu ratatouille

Sposób przygotowania:

Dorsz w warzywach
Filety z dorsza opłucz i osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, pozostaw pod przykryciem na 15 minut. Natkę posiekaj, wymieszaj z połową miękkiego masła, tarta bułką, sola i pieprzem. Resztę masła rozgrzej na patelni, wrzuć gotową mieszankę warzywną. Podsmaż. Przełóż warzywa do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Na nich ułóż filety posmarowane mieszanką, tartej bułki i natki. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 200 stopni c.

Tagi:

tarta dorsz