Sposób przygotowania:
Dorsz w ziołach z pomidorami
Cebulę drobno posiekać, wymieszać z ziołami. Rybę podzielić na porcje doprawić solą i pieprzem, ułożyć na kawałkach folii aluminiowej. Na rybie ułożyć posiekane zioła. Pomidory pokroić w kosteczkę. Cytrynę wyszorować, skórkę bardzo cienko obrać, pokroić w cienkie paseczki. Sok z cytryny wycisnąć i zmieszać z oliwą, skropić rybę. Ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać zestruganą skórką z cytryny. Oprószyć do smaku solą i pieprzem. Każdą rybę szczelnie owinąć folią. Piec ok. 15-20min w temp. 200st.
![Dorsz w ziołach z pomidorami Dorsz w ziołach z pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-w-ziolach-z-pomidorami-174821.jpg)
![Dorsz w ziołach z pomidorami Dorsz w ziołach z pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-w-ziolach-z-pomidorami-174822.jpg)
![Dorsz w ziołach z pomidorami Dorsz w ziołach z pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-w-ziolach-z-pomidorami-174823.jpg)
zbysiowa
czekoladka_m
Oj tak było bardzo smaczne:):) I zdrowe:)