marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dorsz z konfiturą agrestową.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety posolić i odstawić na 30 min.Panierować i smażyć na oleju. Cebulę zeszklić,dodać konfitury,zalać wodą i gotować.Dodać rodzynki i piec

Dorsz z konfiturą agrestową.

Składniki:

Dorsz z konfiturą agrestową.

 

  • 1/2 kg.filetów z dorsza,
  • 15 dag.cebuli,
  • 4 dag.masła,
  • 4 dag.rodzynków,
  • 10 dag.konfitury agrestowej,
  • mąka,
  • olej,
  • pieprz,
  • sol.

Sposób przygotowania:

Dorsz z konfiturą agrestową.
Posolone filety odstawić na pół godziny.Potem panierować w mące i smażyć na oleju.Cebulę pokroić i zeszklić na maśle,dodać konfiturę,dolać 1-2 łyżki wody i gotować,aż do otrzymania zawiesi-
-stego sosu..Dodać sparzone wrzątkiem rodzynki,włożyć rybę i
wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.160 st.C na 30-40 min.
Podawać z frytkami,mizerią lub zieloną sałatą.