Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Dorsz z Piri-Piri :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smakowita rybka doprawiona na ostro .

Dorsz z Piri-Piri :

Składniki:

Dorsz z Piri-Piri :

 

  • 2 kawałki filetów z dorsza
  • 1,5 cytryny
  • olej
  • 1 łyżeczka przyprawy Piri-Piri
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 płaska łyżeczka miodu
  • sól
  • mąka
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z Piri-Piri :
Rozmrożona i odsączona rybę zalać marynata z 2 łyżek oleju , soku z cytryn, ketchupu, miodu ,przyprawy Piri-Piri i zostawić na minimum godzinę . Wyjąć .Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Lekko posolić szczyptą soli. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dołożyć na patelnię masło.