pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zdrowe i pyszne danie dla damy

dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

Składniki:

dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

 

 

 

Sposób przygotowania:

dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami
ziemniaki dokładnie szorujemy, mniejsze kroimy na pół, większe na ćwiartki,
polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz, paprykę i oregano, mieszamy,
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez ok. 30 min,
ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem,
obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor,
awokado kroimy wzdłuż na pół, następnie w plasterki, rozkładamy na talerzach,
na awokado układamy groszek i pokrojony w półksiężyce seler naciowy,
sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem,
obok sałatki układamy dorsza i ziemniaki