bratka

bratka

Kucharz
[Przepisów: 13]

Dorszowe kotleciki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

super danie rybne zwłaszcza dla dzieci niejadków

Dorszowe kotleciki

Składniki:

Dorszowe kotleciki

 

  • 2 filety dorsza ugotowanego na parze, lub przesmażonego na oleju
  • koperek posiekany drobniutko
  • jajko
  • 2łyżki bułki tartej
  • marchewka starta na grubych oczkach
  • kukurydza około 3 łyżek
  • sól, pieprz do smaku
  • otręby pszenne lub płatki kukurydziane-na panierkę

Sposób przygotowania:

Dorszowe kotleciki
Dorsza rozdrobnić.
Wszystkie składniki z wyjątkiem otrębów lub płatków wymieszać. Formować małe kotleciki jak mielone i obtoczyć w otrębach lub płatkach.
Smażyć na oleju, najlepiej na patelni grillowej .
Podawać z sałatą, pomidorem i np.ogórkiem z sosem z oliwy z oliwek, octu winnego soli,pieprzu i ziół włoskich
Smacznego!!!