lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Drób z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moja córka od jakiegoś czasu uwielbia pierś z kurczaka w musztardzie . Oczywiście jest w panierce :) Dzisiaj podałam piersi z kluchami szarymi polanymi sosem . Pyszności .

Drób z musztardą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drób z musztardą

 

  • pierś z kurczaka 2 połówki
  • sól prowansalska do smaku
  • pieprz biały do smaku
  • musztarda kielecka pół łyżeczki na plaster piersi ( z dwóch połówek wychodzi mi 6 mniejszych )
  • Panierka:
  • jajko 2 szt.
  • bułka tarta z 200 gram

 

Sposób przygotowania:

Drób z musztardą
Mielimy ziemniaki ugotowane i ostudzone ( Ja zawsze mam z poprzedniego dnia są takie najlepsze do kopytek ) Dodajemy jajo pieprz i sól . Mieszamy ziemniaki dodając mąkę . Rękoma wałkujemy wałeczki , lekko spłaszczamy i kroimy w poprzek . Gotujemy do czasu aż wypłyną na powierzchnię . Piersi myjemy i kroimy " w plastry " doprawiamy solą i pieprzem , smarujemy musztardą . Maczamy pierś w jaju potem bułce tartej i smażymy na oliwie.
Drób z musztardą
Mielimy ziemniaki ugotowane i ostudzone ( Ja zawsze mam z poprzedniego dnia są takie najlepsze do kopytek ) Dodajemy jajo pieprz i sól .
Drób z musztardą
Mieszamy ziemniaki dodając mąkę . Rękoma wałkujemy wałeczki , lekko spłaszczamy i kroimy w poprzek . Gotujemy do czasu aż wypłyną na powierzchnię .