Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne fileciki z kurczaka zamarynowane w jajku z musztardą chrzanową i otoczone chrupiącą panierką są pysznym mięskiem na obiad.

Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej

 

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 duże lub 2 małe jajka
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Mięso myjemy, kroimy na cieńsze plastry i delikatnie oprószamy solą i pieprze, rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól pieprz i musztardę, roztrzepujemy do połączenia. Wkładamy do jajka z musztarda mięso i marynujemy minimum 60 minut. Następnie wyciągamy mięso z jajka i obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na złoto z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Etap 1 mięso myjemy i rozklepujemy doprawiając solą i pieprzem
Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Etap 2 w miseczce przygotowujemy jajko z musztardą
Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Etap 3 mięso marynujemy w jajku z musztardą
Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej
Etap 4 obtaczamy mięso a bułce tartej i smażymy