SUPERPRZEPIS

Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką

  • 1
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką Więcej zdjęć (5)

Szybki obiadek czyli potrawka z kurczaka bakłażana i papryki

Składniki:

Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką

 

  • proporcje na 1 osobę

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką
Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Warzywa kroimy również w większą kosteczkę (cebulę pokroiłam w słupki). Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy bakłażana i przeciśnięty czosnek, oprószamy całość solą i podduszamy razem około 2 minuty, następnie dodajemy paprykę, całość doprawiamy solą i magi, przykrywamy i dusimy około 7 minut. w tym czasie podpiekamy kurczaka przyprószonego solą i papryką słodką - ma uzyskać złoty kolor. Kiedy papryka stanie się miękka dodajemy pomidory i doprawiamy pieprzem, na koniec dodajemy kurczaka, dokładnie mieszamy. Możemy podawać z białym ryżem bądź samo. Smacznego
Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką
Paprykę i bakłażana kroimy w kostkę, cebulę w słupki
Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką
Kurczaka kroimy w kostę i podsmażamy przyprószonego papryką i solą
Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką
Całość podduszamy - cebulka, bakłażan, czosnek, papryka i pomidory
Drobiowa potrawka z bakłażanem i papryką
Na koniec dodajemy kurczaka, dokładnie mieszamy - polecam :)