Sposób przygotowania:
Drobiowe babeczki FitETAP 1:
Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mięsa.
ETAP 2:
Cebulę także zmielić
ETAP 3:
Cukinię pokroić w małą kosteczkę. Szczaw drobno posiekać
ETAP 4:
Suszone pomidory pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski.
ETAP 5:
Dodać otręby. Doprawić solą, pieprzem oraz kurkumą. Dokładnie wymieszać. Aby masa dobrze się „kleiła” można dodać 1-2 łyżki wody.
ETAP 6:
Masę mięsną przełożyć do silikonowych foremek na muffinki w równej ilości. Z podanej ilości wychodzi 6 szt. babeczek. Piec w 200 st około 20-22 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawić na 2 minuty aby mięso odpoczęło. Przed podaniem wyjąć z foremek.
Smacznego!