Sposób przygotowania:
Babeczki Eli z wątróbką drobiową
Schłodzoną margarynę zetrzeć do miski na tarce z dużymi oczkami.Do margaryny dodać wszystkie składniki i szybko zagnieść ciasto.Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę.Foremki wysmarować margaryną.Wyjęte z lodówki ciasto cienko rozwałkować i wylepić nim foremki.Piec babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C,około 20 minut.Lekko wystudzone babeczki wyjąć z foremek i ostudzić.
Obraną cebulę posiekać.Wątróbkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,oczyścić z błon i tłuszczu.Wątróbki obtoczyć w mące.W głębokiej patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,cebulę,dodać liście laurowe,ziele angielskie i smażyć aż wątróbka nie będzie surowa. Przyprawić wątróbkę solą i pieprzem do smaku pod koniec smażenia..Do ciepłych babeczek wyłożyć wątróbkę i udekorować listkami pietruszki.Smacznego!
Obraną cebulę posiekać.Wątróbkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,oczyścić z błon i tłuszczu.Wątróbki obtoczyć w mące.W głębokiej patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,cebulę,dodać liście laurowe,ziele angielskie i smażyć aż wątróbka nie będzie surowa. Przyprawić wątróbkę solą i pieprzem do smaku pod koniec smażenia..Do ciepłych babeczek wyłożyć wątróbkę i udekorować listkami pietruszki.Smacznego!