ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Drobiowe flaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Alternatywa dla tych co nie lubią oryginalnego dania. Dużo szybsze w przyrządzeniu i co najważniejsze- pyszne w smaku.

Drobiowe flaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe flaczki

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe flaczki
Kurczaka myjemy, wkładamy do zimnej wody i gotujemy z liściem i zielem. Po godzinie wkładamy obrane warzywa i gotujemy do miękkości. Gdy wszystkie składniki będą miękkie a kurczak będzie się rozpadał to obieramy go tak aby były dłuższe paski mięsa, a warzywa ścieramy na tarce. Dodajemy łyżeczkę gałki muszkatołowej i imbiru, sól /wegetę i pieprz. A na koniec solidną porcję majeranku. Na patelni rozgrzewamy ok 50 ml oleju i dodajemy 2-3 łyżki mąki, zasmażamy i dodajemy do zupy.
Drobiowe flaczki
Kurczak się zagotował z łodygami zieleniny
Drobiowe flaczki
Wyjęłam tuszkę aby lekko przystygła przed obieraniem
Drobiowe flaczki
Obranego kurczaka dodałam do wywaru razem ze startymi jarzynami
Drobiowe flaczki
Zrobiłam zasmażkę i dodałam całość do zupy