Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Flaczki z żołądków drobiowych

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Drobiowa wersja flaczków!

Flaczki z żołądków drobiowych

Składniki:

Flaczki z żołądków drobiowych

 

  • 1 kg żołądków drobiowych (najlepiej indyczych)
  • dolna część skrzydła indyczego
  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • cebula
  • czosnek
  • przyprawy: ziele ang.,pieprz ziarnisty i mielony, liść laurowy, majeranek,vegeta, gałka muszkatułowa miel.
  • olej i mąka do zasmażki

 

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z żołądków drobiowych
Z warzyw i skrzydła ugotować rosół. Dodać przyprawy: listek, ziele, pieprz ziarnisty i 3 ząbki czosnku.Warzywa wyjąć i oprócz pora starkować i włożyć spowrotem do rosołu.Mięso ze skrzydła pokroić w paseczki i dodać do rosołu. Żołądki ugotować do miękkości z dodatkiem vegety. Wyjąć, ostudzić, pokroić w cienkie paseczki. Włożyć do rosołu. Gotować 15 min. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami. Zrobić rumianą zasmażkę i zaprawic flaczki.
SMACZNEGO!