AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Drobiowe kieszonki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Drobiowe kieszonki z pieczarkami i serem pleśniowym to smaczna i ciekawa propozycja na obiad. Polecam.

Drobiowe kieszonki

Składniki:

Drobiowe kieszonki

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 200 gram pieczarek
  • cebula
  • kilka suszonych pomidorów z zalewy
  • ser z niebieską pleśnią
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

 

  • panierka z ciasta naleśnikowego ( mąka, jajko, mleko, sól i pieprz)

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, naciąć tak aby powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.

Pieczarki także pokroić drobno i usmażyć, przyprawić do smaku. Wymieszać z cebulą a gdy ostygną wkruszyć ser pleśniowy i dodać pokrojone pomidory suszone.

Całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, powstałym farszem nadziewać filety, Spiąć wykałaczkami. Do panierowania mięsa zrobiłam ciasto naleśnikowe.

Smażyć na oleju, na wolnym ogniu.