Sposób przygotowania:
Drobiowe kieszonki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, naciąć tak aby powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju.
Pieczarki także pokroić drobno i usmażyć, przyprawić do smaku. Wymieszać z cebulą a gdy ostygną wkruszyć ser pleśniowy i dodać pokrojone pomidory suszone.
Całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, powstałym farszem nadziewać filety, Spiąć wykałaczkami. Do panierowania mięsa zrobiłam ciasto naleśnikowe.
Smażyć na oleju, na wolnym ogniu.
Pieczarki także pokroić drobno i usmażyć, przyprawić do smaku. Wymieszać z cebulą a gdy ostygną wkruszyć ser pleśniowy i dodać pokrojone pomidory suszone.
Całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku, powstałym farszem nadziewać filety, Spiąć wykałaczkami. Do panierowania mięsa zrobiłam ciasto naleśnikowe.
Smażyć na oleju, na wolnym ogniu.
Jagodowa