reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Awanturka - pasta jajeczna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Uwielbiam też pasty- coś z resztek, czy z tego co aktualnie mamy w lodówce lub trzeba już zjeść, można zamienić na coś tak smakowitego :)

Awanturka - pasta jajeczna

Składniki:

Awanturka - pasta jajeczna

 

 

 

  • 100-150 g sera żółtego

 

  • 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku

 

  • 2 łyżki majonezu

 

  • sól, pieprz do smaku

 

  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

Sposób przygotowania:

Awanturka - pasta jajeczna

jajka

Awanturka - pasta jajeczna
jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie

Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

Ogórek przekrawamy na pół, sprawdzamy czy jest woda w środku, jeżeli jest to ją wylewamy.

Ser ścieramy na małych oczkach.

Jajka razem z ogórkiem mielimy w maszynce do mięsa.

ser

Awanturka - pasta jajeczna
jajka i ogórka również możemy zetrzeć na tarce

Ser ścieramy na małych oczkach.

pasta

Awanturka - pasta jajeczna
do masy dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy

Do jaj dodajemy ser i resztę składników i doprawiamy do smaku.

Jeżeli wolimy ostrzejsze dodajemy pół łyżeczki ostrej musztardy.


I gotowe:)