Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Drobiowe kieszonki z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kieszonki z piersi kurczaka nadziane żółtym serem, wędzoną szynką, ogórkiem konserwowym, cebulą i czosnkiem.

Drobiowe kieszonki z ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kieszonki z ogórkiem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • 1/4 cebuli
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • 2 małe jajka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki z ogórkiem
Mięso podzielić na porcje. Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Każdy posmarować musztardą. Na każdym kawałku ułożyć po plasterku sera, plasterku szynki, kawałku ogórka przekrojonego wzdłuż na 4 części, kawałku cebuli i po trochu pokrojonego w cienkie plasterki czosnku. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajkach, następnie obtaczać w bułce tartej. Mięso w panierce kłaść an rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Drobiowe kieszonki z ogórkiem
Mięso podzielone na porcje rozbite tłuczkiem przyprawione i posmarowane musztardą.
Drobiowe kieszonki z ogórkiem
Ser szynka ogórek cebula i czosnek ułożone na mięsie.
Drobiowe kieszonki z ogórkiem
Nadziane mięso obtoczone w mące zamoczone w jajku i obtoczone w bułce tartej.
Drobiowe kieszonki z ogórkiem
Nadziane mięso w panierce smażone na rozgrzanym oleju.