Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Drobiowe musztardowe kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotlety drobiowe szybkie w przygotowaniu. Musztarda oraz pieczarki dają bardzo fajny posmak, a starty ziemniak nadaje puszystości.

Drobiowe musztardowe kotlety Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe musztardowe kotlety

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe musztardowe kotlety

I

Drobiowe musztardowe kotlety
Przygotowanie mięsa do przygotowania kotletów mielonych.

1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.

II

Drobiowe musztardowe kotlety
Przygotowanie pozostałych skladników do zrobienia kotletów.

2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem.
4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.

III

Drobiowe musztardowe kotlety
Formowanie kotletów z żółtym serem.

5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach.
6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.

IV

Drobiowe musztardowe kotlety
Panierowanie kotletów i smażenie na rozgrzanym oleju.

7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.

V

Drobiowe musztardowe kotlety

8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
9. Smacznego.