Sposób przygotowania:
Drobiowe musztardowe kotletyI
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno.
II
2. Do mięsa wbijam jajko, dodaję musztardę, drobno pokrojone pieczarki, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
3. Ziemniaki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach, łączę z mięsem.
4. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
III
5. Dłonie moczę w wodzie, biorę mięso i rozpłaszczam je w dłoniach.
6. Na środku układam słupek żółtego sera i zlepiam mięsem. Formuję, tworząc kotleciki mielone.
IV
7. Kotlety obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
V
8. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
9. Smacznego.