Sposób przygotowania:
Drobiowe pałki z marchwią i śliwką
Pałki myjemy i osuszamy. Tak przygotowane oprószamy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na około 1 godzinę w lodówce. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Tak przygotowaną przekładamy do garnka i rumienimy na oleju. Do zrumienionej wrzucamy przygotowane pałki i obsmażamy je do zrumienienia. Następnie całość podlewamy delikatnie wodą , przykrywamy pokrywką i dusimy mięso aż zmięknie. Miedzy czasie obieramy marchew i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomidor kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i dodajemy do niego marchew. Delikatnie ją obsmażamy. Następnie podlewamy całość bulionem, dodajemy śliwki, pomidor i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Gdy pałki są już gotowe dodajemy do nich przygotowaną marchew i razem dusimy około 5 minut. Gotowe.