Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z zielonym pesto i mozzarellą
► SOS : serek ze śmietaną roztopić w podgrzanum tłuszczu po smażeniu roladek, dobrze roztrzepać trzepaczką lub miotełką i przyprawić solą i pieprzem.
► Piersi z kurczaka umyć i okroić, po czym przekroić poprzek wzdłuż na pół i delikatnie rozklepać na płaty (tłuczkiem do mięsa, przez folię). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Środek każdego fileta posmarować z pesto, na wierzch ułożyć dwa cienkie plasterki pomidora i posypać serem mozzarella, około 3 łyżki. Całość zawinąć w roladę i obwiązać sznurkiem, lub spiąć wykałaczkami.
► Na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu, smażyć roladki przez około 4 minuty z każdej strony, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, wierzch posypać serem, wkoło obłożyć pomidorkami koktajlowymi (większe przekroić na pół). Naczynie żaroodporne umieścić centralnie w wcześniej nagrzanym piekarniku i piec 20 minut w 190C / Termoobieg /. Przed podaniem wyjąć wykałaczki i można podawać.
► Piersi z kurczaka umyć i okroić, po czym przekroić poprzek wzdłuż na pół i delikatnie rozklepać na płaty (tłuczkiem do mięsa, przez folię). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Środek każdego fileta posmarować z pesto, na wierzch ułożyć dwa cienkie plasterki pomidora i posypać serem mozzarella, około 3 łyżki. Całość zawinąć w roladę i obwiązać sznurkiem, lub spiąć wykałaczkami.
► Na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu, smażyć roladki przez około 4 minuty z każdej strony, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem, wierzch posypać serem, wkoło obłożyć pomidorkami koktajlowymi (większe przekroić na pół). Naczynie żaroodporne umieścić centralnie w wcześniej nagrzanym piekarniku i piec 20 minut w 190C / Termoobieg /. Przed podaniem wyjąć wykałaczki i można podawać.
SylaUla
Zgobisz
Dziekuje bardzo