Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Drobiowe roladki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszne roladki drobiowe

Drobiowe roladki ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki ze szpinakiem
Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć. Przekroić na dwie części. Delikatnie rozbić .Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Szpinak rozmrozić. Cebulę, czosnek i pieczarki obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zasmażyć cebulę z czosnkiem. Przełożyć na talerzyk. Następnie zasmażyć pieczarki. Odstawić. Na drugiej patelni zasmażyć rozmrożony szpinak przyprawiając solą, pieprzem, gałką muszkatołowa oraz papryką. Dodać pieczarki oraz cebulę .Wymieszać. Pod koniec dodać jogurt naturalny i dokładnie połączyć wszystko ze sobą. Ser pokroić w plastry. Na filet z kurczaka wyłożyć masę szpinakową, następnie ser i polędwice. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię aluminiową na kształt cukierka. Zrobić w ten sposób cztery porcje. Do blaszki wlać olej i wyłożyć roladki. Folię delikatnie ponakłuwać. Piec w piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu polać sosem powstałym z pieczenia.
Drobiowe roladki ze szpinakiem
Ser nalezy pokroić w plastry jako dodatek
Drobiowe roladki ze szpinakiem
Piersi z kurczaka nalezy opłukac i opruszyć przyprawami
Drobiowe roladki ze szpinakiem
Po zasmażeniu szpinaku z cebulą oraz pieczarkami posmarować filet
Drobiowe roladki ze szpinakiem
Po wyłozeniu i zwinięciu w rulon roladę zawinąc w folie aluminiową