Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki ze szpinakiem
Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć. Przekroić na dwie części. Delikatnie rozbić .Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Szpinak rozmrozić. Cebulę, czosnek i pieczarki obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zasmażyć cebulę z czosnkiem. Przełożyć na talerzyk. Następnie zasmażyć pieczarki. Odstawić. Na drugiej patelni zasmażyć rozmrożony szpinak przyprawiając solą, pieprzem, gałką muszkatołowa oraz papryką. Dodać pieczarki oraz cebulę .Wymieszać. Pod koniec dodać jogurt naturalny i dokładnie połączyć wszystko ze sobą. Ser pokroić w plastry. Na filet z kurczaka wyłożyć masę szpinakową, następnie ser i polędwice. Zwinąć w rulonik i zawinąć w folię aluminiową na kształt cukierka. Zrobić w ten sposób cztery porcje. Do blaszki wlać olej i wyłożyć roladki. Folię delikatnie ponakłuwać. Piec w piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu polać sosem powstałym z pieczenia.