Sposób przygotowania:
Drobiowe rolady ze szpinakiem i mozzarella
Szpinak oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez praskę a następnie podsmażamy na maśle z odrobiną oleju.
Do podsmażonego czosnku dodajemy szpinak ,chwilę odsmażamy, a następnie dodajemy serek topiony mieszamy i podsmażamy do połączenia serka ze szpinakiem.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Piersi kurczaka oczyszczamy i osuszamy ,nacinamy wzdłuż kieszonkę.
Następnie nacieramy oliwą, solą i przyprawą do kurczaka.
Napełniamy porcją przygotowanego szpinaku oraz wkładamy plasterek mozzarelli.
Spinamy wykałaczkami.
Wkładamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy kilka minut z każdej strony.
Podsmażone piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego,nakładamy plasterki masła i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra - dół ) i pieczemy około 30 minut.
Po upieczeniu podajemy na pozostałym szpinaku z dodatkiem ziemniaków.
Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez praskę a następnie podsmażamy na maśle z odrobiną oleju.
Do podsmażonego czosnku dodajemy szpinak ,chwilę odsmażamy, a następnie dodajemy serek topiony mieszamy i podsmażamy do połączenia serka ze szpinakiem.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Piersi kurczaka oczyszczamy i osuszamy ,nacinamy wzdłuż kieszonkę.
Następnie nacieramy oliwą, solą i przyprawą do kurczaka.
Napełniamy porcją przygotowanego szpinaku oraz wkładamy plasterek mozzarelli.
Spinamy wykałaczkami.
Wkładamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy kilka minut z każdej strony.
Podsmażone piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego,nakładamy plasterki masła i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra - dół ) i pieczemy około 30 minut.
Po upieczeniu podajemy na pozostałym szpinaku z dodatkiem ziemniaków.