Sposób przygotowania:
Drobiowe skrzydełka z marchewką i groszkiem
Skrzydełka czyścimy i myjemy, osuszamy z wody. Wkładamy do przygotowanej marynaty i mieszamy, odstawiamy. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy na półplasterki. Groszek przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy.
Na rozgrzanym oleju smażymy skrzydełka z obu stron na rumiano, dokładamy pokrojoną cebulę z marchewką. Wlewamy resztę marynaty i wodę, przykrywamy i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu dodajemy odsączony groszek i śmietankę, doprawiamy do smaku i odparowujemy sos.
Na rozgrzanym oleju smażymy skrzydełka z obu stron na rumiano, dokładamy pokrojoną cebulę z marchewką. Wlewamy resztę marynaty i wodę, przykrywamy i gotujemy do miękkości.
Na samym końcu dodajemy odsączony groszek i śmietankę, doprawiamy do smaku i odparowujemy sos.